Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην Εφ. "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" την 5-9-2012.
...............................................................................
Γράμματα Αναγνωστών  


Η βιβλιοθήκη  Λεονταρίου

 
Κύριε διευθυντά

 

    Η συνεργάτης σας Μαρία Κατσουνάκη, σε άρθρο της, προβάλλει το έργο της βιβλιοθήκης της Βέροιας. Και πράγματι είναι αξιοθαύμαστο το έργο που έχει γίνει στη βιβλιοθήκη της Βέροιας, η οποία είναι πυξίδα για όλες τις βιβλιοθήκες. Τα χρήματα, βέβαια, τα οποία δόθηκαν για τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη είναι δημόσια, δημοτικά ή χορηγίες. Υπάρχει, κ. διευθυντά, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, βιβλιοθήκη η οποία ιδρύθηκε και συντηρείται από ιδιώτη, τον δρα Νικόλαο Κόλλια, διδάκτορα Ιστορίας και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Unesco.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει 18.000 τόμους βιβλία και περιέχει όλη την κλασική και σύγχρονη ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία γενικού προβληματισμού, φιλοσοφικά δοκίμια και πολλά άλλα.

Τα ιστορικά βιβλία εξαντλούν όλη την ελληνική βιβλιογραφία από τον Παπαρρηγόπουλο έως τις τελευταίες εκδόσεις, π.χ. την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής, την Ιστορία του Μαρκεζίνη, τη Σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και τη μοναδική και περίφημη Πατρολογία του MIGNE, (160 τόμων).

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική δωρεάν και έχει πλήρες αναγνωστήριο, με επίπλωση εντελώς πρωτότυπη. Επίσης διαθέτει 7 Η/Υ με πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπου κάθε μέρα συνωστίζονται μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές.

 Η βιβλιοθήκη οργανώνει εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις. Την επισκέπτονται συχνά τα δημοτικά σχολεία των γύρω δημοτικών διαμερισμάτων και δανείζονται βιβλία. Εξυπηρετεί άμεσα 10.000 επισκέπτες και έμμεσα όλο τον νομό Βοιωτίας.

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, που έγιναν στις 6 Δεκεμβρίου του 2009, παρέστησαν ο μητροπολίτης Βοστώνης και ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας. Ανεγνώστη δε και επιστολή του Μακαριοτάτου, ο οποίος δεν παρευρέθη για λόγους ανωτέρας βίας. Επίσης παρέστη πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες.

 Η βιβλιοθήκη Λεονταρίου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιών είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Αθηνά Γλαυκώπις».

Έχει όμως ανάγκη συμπαράστασης και προβολής. Οι οικονομικές δυνατότητες του ιδρυτού της εξαντλούνται.

Θα ήταν σημαντικό για τη βιβλιοθήκη, αν συνεργάτης σας, όπως η κ. Κατσουνάκη, μπορούσε να την επισκεφθεί για να αποκτήσει ιδίαν εικόνα για το έργο της και

εφόσον ζητηθεί οτιδήποτε για τη βιβλιοθήκη, μπορούμε να στείλουμε κάθε πληροφορία.

Παναγιώτης Γεωργίου  - Νομικός Σύμβουλος Βιβλιοθήκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου